Het kantoorpand Burgraadt is sinds kort aangesloten op het Warmtenet Dordrecht. De cv-installatie is uitgezet. Twee warmte-installaties voorzien nu alle ruimtes van stabiele warmte. Deze nieuwe warmteaansluiting draagt bij aan een forse CO2-reductie.

Van CV naar warmte-installaties

Voor het realiseren van de warmteaansluiting kon HVC rekenen op de medewerking van Mondzorgcentrum Burgraadt. Enige overlast was er wel, maar volgens Francy Kools van Mondzorgcentrum Burgraadt viel dat reuze mee: “De warmteleiding werd via ons centrum in het gebouw gebracht. Alle werkzaamheden werden vooraf goed afgestemd en daar waar nodig trof HVC maatregelen om het ongemak te beperken. Kortom, onze cliënten hebben het nauwelijks gemerkt.”

Energielabel A

Piet Merrelaar van Van Twist Vastgoed, eigenaar van Burgraadt, licht toe de keuze voor warmte toe. “Allereerst willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verduurzaming van het gebouw hoort daarbij. Bovendien is warmte goedkoper dan gas en dat is gunstig voor onze huurders. Ook belangrijk is dat we in combinatie met andere maateregelen energielabel A hebben behaald. En daarmee voldoen we ruimschoots aan de eisen die de overheid stelt.”

Op de foto: Als dank voor de medewerking tijdens de werkzaamheden werden Francy Kools en Piet Merrelaar getrakteerd op ‘groen’ gebak. Foto: Rinie Boon