De 93 seniorenwoningen en faciliteiten van de flat Waterwiel zijn ‘van gas los’. De warmtevoorziening is aardgasvrij en aangesloten op het warmtenet Dordrecht. Zo kunnen de bewoners genieten van groene warmte. Het is de eerste bestaande flat van Woonbron die aangesloten is op het warmtenet Dordrecht

Naast een forse verduurzaming betekent de aansluiting van Waterwiel voor woningcorporatie Woonbron de aftrap van een herzien duurzaamheidsbeleid. Woonbron kiest er nu voor om daar waar mogelijk bestaande bouw aan te sluiten op warmte en niet langer alleen nieuwbouw. “We herzien ons duurzaamheidsbeleid continue en volgen de laatste ontwikkelingen in de markt. We zijn trots dat we in Dordrecht nu ook voor eerst bestaande woningen aansluiten op het warmtenet. Woonbron streeft met verduurzaming van haar vastgoed vier doelstellingen na: milieuverbetering, toekomstkwaliteit en rendement, klanttevredenheid (comfort en gezondheid) en betaalbaarheid”, aldus Dennis Gerlof, directeur Woonbron.

Op de foto: V.l.n.r. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame energie van HVC Dennis Gerlof, directeur Woonbron voor Waterwiel waar op 3 oktober de CV-ketels werden ontmanteld. Naast Waterwiel stond een grote kraan opgesteld om de ketels van het dak naar beneden te takelen.  Foto Rinie Boon