Informatie per fase 2018-02-12T15:37:49+00:00

Informatie per fase en verkeersmaatregelen

Op deze pagina vindt u informatie over de tracédelen die worden aangelegd van Papeterspad naar Krispijn.

Gewijzigde planning: 14 en 16 februari 2018

Krispijnseweg van Van Baerleplantsoen tot Mauritsweg afgesloten 

Op woensdag 14 en vrijdag 16 februari 2018 wordt de Krispijnseweg afgesloten van het Van Baerleplantsoen tot net voor de kruising met de Mauritsweg. Dat is nodig om de warmteleidingen aan te leggen van de Krispijnseweg naar het van Baerleplantsoen. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Brouwersdijk en de Bosboom Toussaintstraat. De omleidingen worden met borden aangeduid.

De omleidingen van de busdiensten staan op www.arriva.nl

Het intrekken van de leidingen is een dag uitgesteld in verband met onverwachte technische omstandigheden. Al eerder waren de werkzaamheden uitgesteld in verband met de vorst.

Maandag 8 januari t/m 2 maart 2018

Krispijnseweg afgesloten tussen de Hooftstraat en Mauritsweg  

Op de Krispijnseweg wordt een warmteleiding aangelegd door middel van een HDD-boring. Daarvoor wordt de Krispijnseweg deels afgesloten van maandag 8 januari tot en met vrijdag 2 maart 2018. Doorgaand gemotoriseerd verkeer van en naar  het centrum wordt omgeleid  via de Burg. De Raadtsingel,  Laan der Verenigde Naties en Brouwersdijk, zie onderstaande tekening.

Verkeersmaatregelen

In de straten waar gewerkt:

  • wordt de straat in fases afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (en fietsverkeer). Per fase wordt een omleiding ingesteld die vooraf met borden wordt aangegeven;
  • zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar;
  • zijn woningen en winkels te allen tijde bereikbaar voor de hulpdiensten en bereikbaar via het voetpad.

Werkzaamheden: open ontgraving

De bestrating wordt verwijderd en er wordt een sleuf gegraven waarin de warmteleiding wordt aangelegd. Daarna wordt de bestrating (tijdelijk) hersteld.