Film, beeld en media

Video warmteleiding ingetrokken van Sumatraplein naar Oranjepark

Medio juli 2015 is een nieuwe mijlpaal in de aanleg van het warmtenet in Dordrecht bereikt: twee leidingen van elk ruim 210 meter lang zijn onder het verkeersplein aan het Sumatraplein doorgetrokken. Om het intrekken mogelijk te maken is gedurende één weekend het Sumatraplein richting het centrum afgesloten. Dat de werkzaamheden veelomvattend zijn kunt u zien in deze videoregistratie.

150716MDF35

In het video-item geven Wethouder Rik van der Linden (gemeente Dordrecht), Robert Crabbendam (manager warmtelevering HVC) en Martin de Kuijper (hoofd aanleg HVC) uitleg over de werkzaamheden en het warmtenet.

Warmtenet HVC in RTL Nieuws

Op 2 april 2015 was HVC met het warmtenet Dordrecht in de uitzending van het RTL-Nieuws van 19.30 uur. Aanleiding was de kamerbrief van minister Kamp aan de Tweede Kamer. In die brief staat dat het kabinet de komende jaren gaat stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Bekijk hier het item van RTL-Nieuws.

P-Plus magazine over HVC

Het online magazine van P+ van april 2015 gaat over HVC. “Wij zijn de CV-ketel van de stad”, zegt directeur energie Chris Kuijten. “Met afval kun je een hele stad verwarmen”, stelt Kuijten in het magazine. De directeur energie wil door het leveren van restwarmte niet alleen de CO2-reductie verlagen. Er is ook een ander doel: minder afhankelijk worden van energie uit verre landen. Kuijten: “De EU importeert voor een miljard euro per dag aan energie. Dat geld kunnen we ook zelf houden.” Lees verder in het P-Plus magazine warmtenet HVC
P-Plusmagazine_april2015_voorkant